Produsele noastre

+373 68 990 002

Mierea de salcâm

Mierea de salcâm este monofloră, ceea ce înseamnă că a fost culeasă, în mare, parte de la o singură specie de plantă, în acest caz din florile de salcâm. Conține vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavone, flavonoide, compuși aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrină, compuși ai azotului. Această miere are un conținut de fructoză mai mare decât celelalte tipuri de miere (41,7%) și conține 10% zaharoză și maltoză și 34,7% glucoză. Mierea de salcâm are un gust plăcut, dulce, este vâscoasă și fluidă și nu prezintă semne de cristalizare când este proaspătă. Cristalizarea este un proces natural și depinde de raportul dintre glucoză și fructoză din componența mierii, dar și de temperatura din mediul extern. Datorită unei cantități mari de fructoză, această nu se cristalizează decât după doi ani, dar nici atunci în totalitate.

Miros și culoare

Mirosul este specific. Trebuie să ținem cont, însă, că mirosul pronunțat de salcâm este un semn al falsificării mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcâm. Culoarea mierii de salcâm, imediat după recoltare, este transparentă, dar depinde de fagurii în care a fost produsă. De aceea , poate avea nuanțe de la incolor la galben pai sau galben deschis.

Indicații terapeutice

Mierea de salcâm este utilizată în tratarea următoarelor afecțiuni: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, stimularea poftei de mâncare, probleme digestive, îmbunătățirea activității inimii și a ficatului, creșterea nivelului de hemoglobină în sânge. Mierea de salcâm este ideală pentru a trata tusea, deoarece are un efect antiseptic. Datorită conținutului scăzut de acid, mierea de salcâm este utilizată în tratarea problemelor digestive provocate secreției abundente de acid gastric. Datorită conținutului scăzut de polen nu produce reacții alergice comparativ cu mierea polifloră. Este un excelent produs tonic pentru femei gravide, copii și persoane aflate în convalescență.

Mierea de tei

Mierea de tei este considerată printre cele mai  apreciate tipuri de miere. Este bogată în vitamine (mai ales vitamina B1/tiamina)) și aminoacizi, iar în sedimentul ei granulele de polen ajung până la 70-80 %.   Acest tip de miere se cristalizează foarte repede (3-6 luni de la recoltare) datorită cantității relativ mici de fructoză 38,28% și 37,27% glucoză.  

Miros și culoare

Are un miros dulce-lemnos care poate fi recunoscut cu multă ușurință. Culoarea sa variază de la galben deschis la culoarea galbenă-portocalie, roșcată.

Indicații terapeutice

Mierea de tei are proprietăți antiseptice și este utilizată pentru a trata răceli, gripe, tuse și bronșite. De asemenea, este recomandată persoanelor ce suferă de stres și insomnie. Proprietățile sale antiinflamatorii și antiseptice o fac ideală pentru a trata crampele și problemele renale.

Mierea polifloră

Mierea polifloră rezultă din nectarul florilor mai multor plante, nici una fiind predominantă. Din acest motiv, gustul poate fi diferit. Este considerată o miere ”completă” datorită compoziției (zaharuri simple, glucoză și fructoză), ceea ce o face ușor asimilabilă. Varietatea polenului din care provine, îi conferă acestui tip de miere un conținut bogat în vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc.) și minerale (Calciu, Magneziu, Fier, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C).

Miros și culoare

Culoarea mierii diferă în funcție de plantele din care albinele au cules nectarul. Culoarea variază de la galben, până la brun. Mierea polifloră are un gust și o aromă pronunțată. În general, mierea închisă la culoare este o miere în care concentrația de vitamine și mai ales minerale este mai ridicată.

Indicații terapeutice

Consumul de miere de floarea-soarelui ajută la tratarea anemiilor, afecțiunilor vaselor sanguine sau probleme circulatorii (mai ales ale circulației periferice), hipo și hipertensiune, surmenaj, afecțiuni ale stomacului și ale aparatului respirator, stări febrile.

Mierea de floarea - soarelui

Mierea de floarea- soarelui are nuanțe care pornesc de  la galben, până la auriu-muștar. Are  miros și gust specific, dulceag.  Datorită conținutului înalt de glucoză, la fel ca și mierea de rapiță, se cristalizează destul de repede, uneori chiar în faguri, fără a-i afecta proprietățile. Atunci când se cristalizează se transformă într-o masă foarte compactă. Este singura miere ce conține lecitină în stare pură, iar conținutul de polen în sediment poate ajunge până la 100%. O altă caracteristică aparte a acestei mieri se datorează  conținutului bogat de vitamina P. Vitamina P este puternic antioxidantă și are un rol important în menținerea permeabilității vaselor capilare.

Miros și culoare

Mierea de floarea-soarelui are nuanțe de la galben pai, până la auriu-muștar, iar mirosul și gustul sunt specific-dulceag.

Indicații terapeutice

Acest tip de miere este utilizat în tratarea unui spectru larg de afecțiuni, precum: demineralizarea oaselor și osteoporoză, probleme ale sistemului nervos, boli de inimă, afecțiuni ale ficatului și rinichilor, constipație sau diaree.

Mierea de rapiţă

Acest tip de miere este caracterizat prin  conținutul înalt de glucoză, datorită căruia se cristalizează cel mai repede dintre toate tipurile de miere. Chiar dacă este cristalizată acest tip de miere are o textură foarte fină și cremoasă. Procesul de cristalizare începe la câteva zile după recoltare, uneori chiar începe cristalizarea  în fagure, iar procesul de recoltare fiind destul de dificil.

Miros și culoare

Mierea de rapiţă are o culoare mai ștearsă, albicioasă, o consistență aparte și un gust specific, acest tip de miere nefiindMierea de rapiță are o culoare mai ștearsă, albicioasă, cu o consistență aparte și un gust specific, care nu este foarte dulce. Conține calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, vitaminele A, B1,B2, B3, C, și beta-caroten. unul foarte dulce. Conține proteine, hidrați de carbon, calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, celuloză, glucide, grăsimi, rezine, mucilagii, vitaminele A, B1,B2, C, niacin, beta-caroten.

Indicații terapeutice

Conține enzima Q3, un element important pentru dezvoltarea oaselor fiind recomandată celor ce suferă de osteoporoză. AjutConține enzima Q3, care este un element important pentru dezvoltarea oaselor, fiind recomandată celor ce suferă de osteoporoză. Ajută la regenerarea și menținerea elasticității pereților vasculari și la scăderea nivelul de colesterol. Are puternică acțiune bactericidă față de numeroși germeni, printre care streptococul, stafilococul, enterococul etc. Protejează ficatul, splina și pancreasul și are efect terapeutic în cazul afecțiunilor de stomac și rinichi. ă la regenerarea și menținerea elasticității pereților vasculari și la scăderea nivelul de colesterol. Are puternică acțiune bactericidă față de numeroși germeni, între care streptococul, stafilococul, enterococul,etc. Protejează de boli ficatul, splina și pancreasul; tratează bolile de rinichi și de stomac.

Mierea de mană

Pentru consumul uman are o valoare deosebită, deoarece conține multă inhibină (un bactericid foarte puternic) și săruri minerale (de aproape 20 de ori mai bogată). Calciul și magneziul prezent în această miere are o valoare terapeutică deosebită întrucât organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentația naturală, decât prin administrarea prin suplimente alimentare. Mierea de mană diferă în funcție de arborii de la care provine: de  stejar, de brad, de molid, plop, salcie etc

Miros și culoare

Culoarea este neagră sau maro închis, în funcție de zonă și sursă.

Indicații terapeutice

Mierea de mană este un bactericid puternic și un imunostimulator extraordinar. Conține de 20 de ori mai multe vitamine și săruri minerale decât mierea de albine culeasă din flori. Este recomandată în tratarea anemiei, spasmofiliei și infecțiilor respiratorii. Este un ingredient indispensabil în tratamentul bolilor infecțioase, afecțiunilor gastro-intestinale, rahitismului la copii.